Cellulite

 

Wat is cellulite en hoe kan ik het tegen gaan?

Cellulitis is een bacteriële infectie van het onderhuidse bindweefsel. Cellulitis moet niet verward worden met cellulite. Cellulite is een toestand van het onderhuidse vet, waardoor het huidreliëf grover wordt en de huid een sinaasappelschil-achtig uiterlijk krijgt. Cellulite wordt daarom ook wel sinaasappelhuid genoemd.

Het onregelmatige huidoppervlak bij cellulite is het gevolg van verdikte vetcellen, vocht en giftige stoffen uit zowel de omgeving als uit voedsel. Vaak wordt gedacht dat cellulite samenhangt met overgewicht. Dit is niet waar. Cellulite komt veel meer voor bij vrouwen dan bij mannen. Het onderhuids vet is bij vrouwen opgebouwd uit steunpilaren waarop de huidlaag rust. Cellulite verandert de structuur van vet, waardoor dit niet meer in balans is. Hierdoor wordt de huidlaag ruw en stug. Daarnaast voelen deze gebieden door de verminderde bloedcirculatie koud aan en worden ze minder snel bruin door de zon.

Vermoedelijk is er een verband met vrouwelijke hormonen, zoals oestrogeen. Mogelijke oorzaken zijn een verminderde bloedcirculatie. Ook stoffen als alcohol, geraffineerde suikers en cafeïne kunnen een rol spelen. Hiernaast kan onvoldoende lichaamsbeweging ook bijdragen aan het ontstaan van cellulite. Erfelijkheid speelt ook een rol bij het al dan niet ontstaan van cellulite.

Ruim 80% van alle vrouwen krijgt vroeg of laat met cellulite te maken. Dit was voor mij de aanleiding om een apparaat uit te vinden dat de huid stevig aanpakt. Het apparaat trekt de huid omhoog en duwt vervolgens de huid naar elkaar toe. Door deze manier wordt de cellulite dieper in de huid aangepakt en niet alleen aan de oppervlakte. Het zorgt dan ook voor een intensieve doorbloeding van de huid en de onderliggende bindweefsels. Dit is nodig om er vanaf te komen. De meeste apparaten pakken de huid oppervlakkig aan waardoor er vaak niet de gewenste resultaten zijn. Ook wordt met dit apparaat lichte huidverslapping aangepakt. U komt dus letterlijk en figuurlijk beter in uw vel te zitten.

Wanneer kan deze cellulite behandeling een oplossing zijn?

 • cellulite vorming bij buik, billen, dijen en armen
 • huidverslapping
 • onderhoudsbehandeling na liposuctie
 • Revitalisatie huid- en spierweefsel

Hoe voelt deze cellulite behandeling?

Omdat de huid wordt beet gepakt wordt dit niet als pijnlijk ervaren. De behandeling is dus voelbaar, maar pijnloos en 100% veilig.

Waar kan deze cellulite behandeling worden toegepast?

De behandelplaatsen zijn: buik, billen, dijen en armen.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig en hoe lang duurt een behandeling?

Afhankelijk van de hoeveelheid en de ernst van de cellulite kunnen de aantal behandelingen verschillen tussen de 1o, 15 of 20 keer. Leeftijd speelt ook een belangrijke rol, omdat de elasticiteit van de huid minder wordt naarmate men ouder wordt. Als er bijvoorbeeld sprake is van cellulite op de billen en aan de bovenkant van het been in lichte mate heeft u waarschijnlijk aan 10 behandelingen genoeg. Een behandeling duurt tussen de 15 en 30 minuten.

Na de cellulite behandeling:

Na een behandeling tegen Cellulite is het behandelde gebied rood en dus ook zeer goed doorbloed. De huid kan gloeien.

Het effect van een cellulite behandeling:

Het effect van een Cellulite behandeling is meestal zo rond de vijfde keer zichtbaar. Uw huid wordt strakker en de oppervlakkige cellulite vervaagt langzaam.

 • Huidverbetering
 • Cellulite vervaagt
 • Verbetering van de doorbloeding en structuur van de huid (huidversteviging)
 • Verbetering van de kwaliteit en uitstraling van de huid

De voordelen van een cellulite behandeling:

 • Geen lichaamsvreemde stoffen
 • Gaat tevens huidverslapping tegen
 • Minimale pijnsensatie
 • Veilig apparaat

De prijzen:

Vanwege de start van deze behandeling is er een speciale aanbieding. De kosten bedragen nu € 30,00 per behandeling.

Reactiemogelijkheid is gesloten