Lasertherapie

 

Wat is Lasertherapie en hoe werkt het?

De Q-Switched ND-YAG laser therapie is op dit moment dé technologie waar de beste resultaten mee worden geboekt bij het verwijderen misvormde of niet meer gewenste wenkbrauwlijnen, liplijnen, tatoeages en pigmentvlekken.

Tatouages en permanente make-up: De laser zendt in een fractie van een seconde een intense lichtflits uit waarmee een oppervlakte van circa 4 mm2 behandeld wordt. Het licht van de laser wordt selectief geabsorbeerd door de inktdeeltjes die ingekapseld zijn in de huid.

De energie van de laser breekt de kapsels open en laat de inktdeeltjes in microscopisch kleine deeltjes uit elkaar vallen. Vervolgens worden de inktdeeltjes door het afweersysteem van het lichaam afgevoerd door de witte bloedlichaampjes. Via de nieren verlaten ze het lichaam. Aangezien het in de meeste gevallen om grote hoeveelheden inkt gaat, kan het lichaam een tatoeage niet in een keer afbreken en zijn meerdere behandelingen nodig.

Omdat de laserflits alleen door de inktdeeltjes wordt geabsorbeerd, tast de behandeling het omliggende weefsel niet aan. Heel soms verandert de tatoeage-inkt onder invloed van het laserlicht van kleur en is in dat geval moeilijk te verwijderen. Ook dan wordt de huid of de gezondheid niet aangetast.

Pigmentvlekken: Natuurlijk melanine (pigmentvlekken) worden door het laserlicht tot heel kleine stukjes geschoten. Een groot deel van het pigment wordt direct afgestoten tijdens de behandeling. Een deel wordt afgestoten tijdens korstvorming en wondgenezing en een deel wordt opgenomen door het lymfesysteem en verlaat zo het lichaam.

Van alle behandelingen is deze behandeling wellicht met de meeste voldoening. Het is namelijk zo dat de cliënten vaak het meest dankbaar zijn. Achter veel tatoeages schuilt een verhaal en men is dus erg blij is als deze vervaagd en uiteindelijk verdwijnt. Ook pigmentvlekken zijn vaak hinderlijk en brengen een gevoel van schaamte met zich mee. Iedereen is verbaasd hoe effectief en mooi hun probleem als sneeuw voor de zon verdwijnt.

Wanneer kan Lasertherapie een oplossing zijn:

  • Verwijderen van tatouages
  • Verwijderen van permanente make-up
  • Verwijderen van pigmentvlekken

Hoe voelt een Lasertherapie behandeling?

De behandeling kan wel als pijnlijk worden omschreven maar is niet veel meer dan het tatoeëren zelf. De huid cellen worden geraakt en dat voelt men, maar het is niet dat het niet te verdragen is.

Waar kan Lasertherapie worden toegepast?

De behandelplaatsen zijn: gezicht en lichaam.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig en hoe lang duurt een behandeling:

Het aantal behandelingen zijn afhankelijk van het te behandelen gebied en de grootte van het te behandelen gebied. Voor pigmentvlekken kan men met 1 tot 3 behandelingen al helemaal klaar zijn. En bij tatoeages ligt het aan de grootte van de tatoeage en hoe lang de tatoeage al op de huid zit. Een behandeling kan tussen de 10 en 30 minuten duren.

Na de Lasertherapie behandeling:

Tijdens de behandeling ontstaat de zogenaamde lasersnow, een dun vliesje dat na een paar minuten verdwijnt. Ook wordt de huid tijdens en direct na de behandeling wit en ondoorzichtig. Dit effect verdwijnt na 20-30 minuten waarna de tatoeage of de pigmentvlekjes er weer uitzien als voor de behandeling. De huid wordt rood en gezwollen en zal een tijd een gloeiend gevoel geven. De behandelde plek kan men eventueel koelen met een verzachtende creme.

Het effect van Lasertherapie:

De tatoeage wordt bij iedere behandeling iets lichter van kleur en zal uiteindelijk (bijna) volledig verdwijnen. In 90% van de behandelingen is de pigmentvlek na de genezing van de huid volledig verdwenen. In sommige gevallen is de pigmentvlek vervaagd en vind er na zes weken nogmaals een behandeling plaats.

  • Verdwijnen van pigmentvlekken
  • Verdwijnen van tatoeages

De voordelen van Lasertherapie zijn:

  • Snel zichtbaar resultaat
  • Minimale pijnsensatie
  • Veilig apparaat

De prijs

De prijs is afhankelijk van het te behandelen gebied en het aantal keren. Wilt u hier graag informatie over, kunt u hier uiteraard contact over opnemen. Eventueel kan er een consult plaatsvinden om u hier zo concreet mogelijk een indicatie van te geven.

Reactiemogelijkheid is gesloten