IPL ontharing

 

Wat is ontharing met IPL en hoe werkt het?

Bij de IPL-techniek worden lichtflitsen vrijgelaten op de te behandelen huid. Hierbij wordt energie afgegeven aan de huid. Deze energie wordt vervolgens via de te verwijderen haren getransporteerd naar het haarzakje. Het haarzakje wordt verwarmd en worden vernietigt. Hierdoor kunnen er nadien geen nieuwe haren meer uitgroeien.

Door verschillende oorzaken, zoals erfelijke aanleg, storing in het hormonale systeem, het gebruik vanbepaalde medicijnen en sommige ziekte beelden, kan overtollige haargroei ontstaan in uw gezicht , maar uiteraard ook op andere delen van het lichaam. Zowel bij mannen als bij vrouwen. Dit kan ongemak of zelfs schaamte met zich meebrengen. Door middel van IPL kan daar nu een einde aan komen. Voor vrijwel elke vorm van overbeharing heeft Le Jardin een oplossing voor u.

Voordat je de eerste IPL-behandeling ondergaat, moet je je voorbereiden. Dit doe je door uit de zon en onder de zonnebank vandaan te blijven. Verder mag je enkele weken voor de behandeling niet epileren of harsen. Zou je dit wél doen, dan worden de haren met wortel en al uit het haarzakje getrokken en kan het haarzakje dus later, tijdens de IPL-behandeling, niet bereikt worden.

Voordat je behandeld wordt met het IPL-apparaat, wordt er een geleidende en verkoelende gel aangebracht. Na het aanbrengen van de gel volgt de IPL-behandeling zelf. Is de IPL-behandeling ten einde, dan wordt de gel verwijderd.

Wanneer kan IPL ontharing een oplossing zijn:

  • Overbeharing op het lijf
  • Overbeharing in het gezicht

Hoe voelt IPL ontharing?

IPL is vrijwel pijnloos te noemen, hoewel je de behandeling wel voelt. Het gevoeligste zijn de plekjes waar de huid het dunst is, zoals rondom de enkels en de bikinilijn. Maar de een voelt er nauwelijks iets van en de ander voelt een licht schokje.

Waar kan IPL ontharing worden toegepast?

De behandelplaatsen zijn: gezicht, (lichaam), rug, borst, benen, bikinilijn, oksels, armen en voeten.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig en hoe lang duurt een behandeling:

Het aantal behandelingen zijn afhankelijk van het te behandelen gebied en de hardnekkigheid van de overbeharing. Gemiddeld is het tussen de 6 en 12 behandelingen en de duur kan verschillen tussen 5 minuten voor bijvoorbeeld de oksels en 30 minuten voor de gehele benen. Dit wordt uiteraard op voorhand uitvoerig besproken. Er kunnen na verloop van tijd enkele haartjes terug komen ondanks het krachtige apparaat, omdat je simpelweg aan de oppervlakte niet kan zien of alle haarzakjes zijn vernietigt. Het is daarom verstandig om jaarlijks eenmalig 1 behandeling te herhalen, totdat de volledige haargroei is verdwenen.

Na de IPL behandeling:

Na een IPL behandeling is het behandelde gebied een beetje rood. Mogelijk kan er kort na de behandeling lichte jeuk ontstaan, die echter snel verdwijnt.

Het effect van IPL ontharing:

Het effect van IPL ontharing is meestal zichtbaar ronde de vierde keer. Haartjes komen steeds langzamer terug en worden zachter en dunner.

  • permanente ontharing
  • ontsierende haren zorgen niet langer meer voor schaamte

De voordelen van IPL ontharing zijn:

  • Kort proces
  • Geschikt voor grote oppervlakten
  • Minimale pijnsensatie
  • Veilig apparaat

De prijs

De prijs is afhankelijk van het te behandelen gebied en het aantal keren. Wilt u hier graag informatie over, kunt u hier uiteraard contact over opnemen. Eventueel kan er een consult plaatsvinden om u hier zo concreet mogelijk een indicatie van te geven. Ik ben een van de goedkoopste van Nederland met een uiterst professioneel apparaat.

Reactiemogelijkheid is gesloten